Array
Decorating

An Outdated Townhouse Gets A Modern Makeover

The before-and-after photos will inspire you to turn cluttered spaces into inviting areas that even guests will adore

Shares
Photography: courtesy of the Designer (Before) and Hans Fausto (After) Pictorial Direction: Kamila Arianna Garcia Interior Designer: Johanna Corteza

It’s hard to imagine that this multi-storey townhouse used to be gloomy and cluttered. From the living area to the master bedroom, it’s easy to see the effort put into creating functional and homey areas. However, just like any renovation project, getting to the inspiring result wasn’t easy. “[The renovation covered] the demolition and dismantling, only the walls and beams were left as is. Lahat iniba na. Para kaming nagtayo ng bagong bahay,” says the owner.

To help transform the space into a contemporary home, the owners tapped the expertise of interior designer Johanna Corteza. The project is the second collaboration between the designer and the owners as she also designed the family’s 75sqm condo unit that we featured in 2016. “We followed the usual makeover process. I discussed the layout and look with the owners, got ideas from them, then we prepared the layout so they can see where the furniture and cabinets will go. It was easier because I already know what they want, plus we got the same contractor who worked on the condo,” shares Johanna.

For the new look, the owners wanted a minimalist feel, with subtle colors and captivating furniture pieces serving as accents. “We took inspiration from minimalism, Japanese-inspired design. Maliit lang ang space, we want to maximize it,” adds the owner. Though the project took longer than expected, the owners were satisfied with the result. Going beyond the initial budget and trusting their designer gave them a beautiful home, with well-thought-out pieces and inviting areas that you’d love to have, too.


Prior to the makeover, the townhouse follows the look of the other homes found in the compound. It now stands out with its extra level and minimalist facade.


ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

The main door used to be situated on the side, with a narrow hallway used as laundry area. This is one of the major changes done in the townhouse, as main door was moved in front. As mentioned by the owner, they made sure that every inch of space was utilized. There are no empty spaces in this home, with corners turned into storage and functional pieces added.

Entrance/Living Area

More on Realliving.com.ph

Shares

Latest Stories

Load More Stories

Get inspiring design ideas and handy hints.
Subscribe to our newsletter now!